Det mesta om hur det fungerar med att boka djurkommunikation och/eller kurs finns att läsa på min hemsida, men jag gör ett blogginlägg om det ändå. Just precis nu har jag ovanligt kort kö på inbokade djur. Sedan jag började jobba med detta “på allvar” för ungefär 3 år sedan så har jag aldrig hunnit igenom kön av väntande djur, får se om jag hinner nu… Så passa gärna på att boka nusmiley.

Jag vill ha alla bokningar på min mail: ulrika.nyqvist@rowanheights.se

Jag måste alltid ha ok från ägaren för att kommunicera – och från djuret såklart. Viktigt att poängtera är att jag aldrig är istället för t ex en veterinär, och att jag aldrig tar några beslut. Jag kan heller aldrig lova hur ett samtal ser ut, för det är helt upp till djuret och på deras villkor. De berättar om vad de vill.

För att boka: maila ett foto på djuret (spelar ingen roll om det är helkropps- eller huvudbild och åldern på fotot spelar heller ingen roll, vad djuret kallas för, samt dess ålder (vilket egentligen inte behövs, det är mer “kalla fakta). Jag vill också ha ägarens hemadress för faktureringen. I övrigt vill jag veta så lite som möjligt om djuret innan. Ägaren får fråga/förmedla saker till sitt djur, om man vill. Max ca 5 saker kortfattat och helst utan ordet inte. I övrigt låter jag djuret prata fritt + ställer allmänna frågor om t ex mående och önskemål i livet. Jag mailar sen ett protokoll över vad jag fått från djuret + ställda frågor (brukar bli ca 1-2 dataskrivna sidor), samt en faktura på endast 200 kr för ett samtal. Det är ett väldigt lågt pris, och det är för att jag inte vill att priset ska vara avgörande för om ett djur ska få komma till tals eller inte. Detta pris gäller alltså distanskommunikation, och det är i princip det enda jag gör, för då kan jag ta emot djur från hela världen. På distans fungerar minst lika bra om live!

Jag vill ha samma saker från ägaren om man vill boka in ett djur som gått över på Andra sidan, men då vill jag också veta när det hänt, för jag vill att det ska ha gått minst några veckor innan jag kommunicerar, så djuret hunnit vant sig vid hur det är.

När det gäller bortsprungna djur fungerar det på samma sätt, men då vill jag också ha adressen djuret försvann ifrån, om det är en annan än ägarens. Det ingår också i priset att jag använder pendel då och försöker få in en plats på kartan där djuret kan vara. Jag försöker också få fram så mycket info som möjligt om djurets situation och omgivning, samt om möjligt få djuret att gå hem eller söka upp människor exempelvis. Men som sagt kan jag inget mer garantera här heller än att göra mitt bästa!

OBS! Alla kommunikationer kostar alltså 200 kr/samtal, och pendling ingår i priset för bortsprungna djur. Jag kommunicerar också med alla djur oavsett art.

Välkommen att boka om det känns rätt, och välkommen också att fråga om du undrar något!