Vår tradition trogen hade vi knytkalas med mina föräldrar på nyårsafton – dock utan lillebror i år, som firade på annat håll.

Först en välkomstdrink, ett champangeglas med mousserande vin, och till det tilltugg bestående av små bitar salt, hårt bröd med en bit Skärvångens Bleu på.

Förrätt: avokadohalvor med löjromssås (löjrom, creme fraiche och rödlök). Till det lite mellanöl.

Varmrätt: innanlår av älg, klyftpotatis, gräddsky och bea. Till det en sallad bestående av kikärtor, körsbärstomater, gurka, rödlök, Skärvångens salladsost (ungefär som fetaost fast godare tycker jag) och olja. Fint rödvin.

Efterrätt: hembakad chokladkaka med grädde och egenplockade hallon + en annan hembakad kaka (marängkaka med ett lager smörkräm emellan). Irish Coffee – valfritt med eller utan Irish.

Mycket lyckat!